Lees Lokaal Uitgeest

AFHAALSERVICE BOEKEN

Ondans de vaccinaties zijn de corona cijfers nog niet goed genoeg om Lees Lokaal op de gewone manier en tijden open te kunnen stellen.

Wij hebben gezocht naar een alternatief om de Vrienden van Lees Lokaal toch de gelegenheid te geven regelmatig boeken bij het Lees Lokaal te kunnen blijven ruilen.

Om dit zo veilig mogelijk te kunnen regelen, hebben we een aantal spelregels opgesteld.

Als wij samen deze regels in acht nemen, moet het volgens ons mogelijk zijn om jullie regelmatig van nieuwe boeken voorzien.


Spelregels:

U geeft zichzelf, of uw kind, op via het email-adres van Lees Lokaal: info@leeslokaal-uitgeest.nl

• Bij uw opgave vermeldt u het volgende:

- Naam en pasnummer

- Hoeveel boeken van Lees Lokaal of uit uw eigen collectie u komt ruilen

- Wat u graag wilt lezen:


(1) Genre: thriller, literaire roman, streekroman, biografie, non-fictie, kinderboeken (avi niveau), Young adult, Grote Letter boek …

of

(2) Een verrassingspakket (dan stellen wij het pakket samen)

of

(3) Specifieke wens; als u de titel van een boek weet, kunt u die opgeven; als wij hem hebben dan doen wij deze in de tas


Onze medewerkers stellen een pakket (3 boeken) samen en u krijgt per email bericht wanneer u het pakket kunt ophalen. Het pakket wordt voor u klaargezet in een Lees Lokaal tas.


Bij het ophalen gaat u niet het Lees Lokaal in; uw pakket wordt aan de deur van Lees Lokaal uitgereikt.

Houdt bij uw bezoek aan Lees Lokaal onderling 1,5 meter afstand en respecteer de aangegeven looprichting.

U krijgt per bezoek 3 boeken mee zodat er altijd wel een of meerdere titels bij zitten die u nog niet gelezen heeft.


Vrienden die zelf of via kinderen/buren niet in staat zijn naar Lees Lokaal te komen kunnen via email om bezorging vragen.


Als u uw boeken uit heeft en/of andere boeken wilt komen ruilen kunt u, per email, verzoeken om uw boeken te mogen ruilen en een nieuw pakket mee te nemen.Spelregels (bovenstaande spelregels zijn een aanvulling op onze 'normale' spelregels hieronder).

De in Lees Lokaal aanwezige lees-, luister- en kijkmaterialen kunnen alleen worden meegenomen door bezitters van een Vriendenpas.

Een Vriend van Lees Lokaal mag zoveel materialen meenemen als hij/zij heeft ingeleverd, met een maximum van 4 waarvan maximaal 2 nieuw aangeschafte boeken.

Als Vriend van Lees Lokaal mag je zo vaak komen ruilen als je wilt op vertoon van je Vriendenpas.
Boeken die gemerkt zijn als naslagwerken mogen ter plaatse worden bekeken. Deze kunnen niet als ruilboek mee naar huis worden genomen.

Een meegenomen boek kan bij een volgend bezoek weer als ruilboek worden gebruikt. Je mag het ook (langer) houden en een ander ruilboek meebrengen.

Boeken die worden meegenomen en boeken die worden ingebracht worden gescand. Er wordt niet bijgehouden wie welk boek meeneemt of inbrengt.

Als Vriend van Lees Lokaal komen je contactgegevens in een database.

Wij gaan ervan uit dat iedere 'Vriend' zich aan deze spelregels houdt. Alleen dan kan de boekenvoorraad op peil en up-to-date worden gehouden en kan iedereen tot in de lengte van jaren profiteren van Lees Lokaal in Uitgeest.