Nieuwe serie Voorleestheater bij LeesLokaal

Publiek Voorleestheater bij LeesLokaal trotseert stortbuien

Dat het Voorleestheater Poppekus bij LeesLokaal kan rekenen op een trouwe schare fans werd weer eens duidelijk op zaterdag 6 juni.
De regen kwam met bakken uit de hemel, parkeren vlak bij het 

Gemeentehuis was onmogelijk vanwege de kermis, en toch zat de hal van het Gemeentehuis weer helemaal vol! “Regenjassen en laarzen aan, en gaan met die fiets” dachten de kinderen, papa en mama fietsten dapper mee. Een volle kapstok, kinderen vooraan op de LeesLokaal kussens of lekker warm op schoot. Kwart over tien zat iedereen klaar en konden Tineke en Marjan na een laatste soundcheck beginnen.

Assepoester verteld vol trots dat haar papa, die weduwe was, opnieuw ging trouwen en dat ze een nieuwe moeder en twee zusjes erbij kreeg. Twee zusjes om samen mee te spelen en alles mee te delen.

Assepoester was echt SUPER-blij! Hoe anders was de werkelijkheid. Schoonmoeder zette Assepoester de hele dag aan het werk, en de twee zusjes waren echte pestkoppen die ook nog eens al haar mooie jurken afpakten.

Assepoester had het zwaar, met alle regen en kinderen die op hun laarzen binnenkwamen viel er nog veel meer te boenen. Ze was zo moe dat ze even ging slapen op de vloer voor de open haard. Haar twee stiefzusjes zagen haar liggen en spraken er schande van “zo’n lui kind”. Toen kwam het nieuws dat de koning een bal organiseerde voor zijn zoon om een geschikte prinses te vinden. De zusjes waren superblij en trokken hun mooiste jurken aan. Assepoester mocht niet mee en bleef huilend achter.

 

Ineens verscheen daar een toverfee en die veranderde een pompoen in een koets, twee muizen in paarden en een hond in een koetsier. Samen met de kinderen bedacht ze nog een toverspreuk om het vieze schort om te toveren in een prachtige baljurk. Ze waarschuwde Assepoester dat ze voor middernacht thuis moest zijn want dan was de toverspreuk uitgewerkt.

De prins was op slag verliefd op Assepoester toen hij haar binnen zag komen en danste de hele avond met haar. Een paar minuten voor twaalf vluchtte Assepoester weg. Op haar weg naar buiten verloor zij haar muiltje. 

De prins was wanhopig, hij was helemaal vergeten haar naam te vragen. Toen hij haar muiltje zag liggen gebood hij de volgende dag alle dames om het muiltje te passen. Natuurlijk probeerden de zusjes het ook, maar hun voeten waren veel te groot. De kinderen vertelden de prins waar hij Assepoester kon vinden. 

Natuurlijk paste het muiltje haar perfect. De prins was zo blij, hij vroeg Assepoester gelijk ten huwelijk. De kinderen riepen Assepoester toe om “Ja” te zeggen, en dat deed zij vol overtuiging.
Eind goed, al goed! 

En daarmee kwam ook een einde aan deze laatste voorstelling van het schooljaar. Niet getreurd, 5 oktober keren Tineke en Marjan weer terug bij LeesLokaal met het Voorleestheater.

Tot die tijd kan iedereen blijven genieten van LeesLokaal. Ook tijdens de zomervakantie van 22 juli tot en met 1 september kun je gewoon boeken blijven ruilen op de maandag- en woensdagmiddag tussen 13:30 en 17:00.