Sprookjes komen uit bij LeesLokaal Uitgeest

Assepoester

Het schooljaar 2023/2024 is weer voorbijgevlogen.
Voordat de zomervakantie begint sluiten we bij LeesLokaal het Voorleestheater af met “Assepoester”.

Een klassiek sprookje. Wereldwijd bestaan er duizenden versies van, de eerste versie is al meer dan 2000 jaar oud! Het verhaal zoals alle opa’s en oma’s, en papa’s en mama’s deze kennen stamt uit 1697.

Iedereen heeft wel eens een film of tekenfilm van het verhaal gezien, maar Tineke en Marjan voegen er zaterdag ongetwijfeld hun eigen humor aan toe.

Assepoester is een lief meisje. Zij krijgt een nieuwe moeder en twee zussen omdat haar vader opnieuw gaat trouwen. Dat lijkt haar héél gezellig, maar dat gevoel is van korte duur. Haar nieuwe moeder en zussen zijn helemaal niet aardig!

Assepoester moet het hele huis voor ze poetsen, de afwas doen en wassen. Ze krijgt alleen nog maar restjes te eten en ze mag haar mooie jurken niet houden. Ze krijgt alleen een vies oud schort.

Op een dag organiseert de koning een heel groot feest voor zijn zoon, de prins. De koning vindt dat de prins maar eens moet trouwen, dus nodigt hij alle mooie meisjes uit om te komen. Uiteraard gaan de gemene zussen naar het feest. Assepoester mag niet! Terwijl zij verdrietig thuis zit krijgt ze bezoek van een toverfee. Dat verandert álles voor Assepoester! 

Kom je kijken wat er dan gebeurt?

Zaterdag 6 juli om 10:15 bij LeesLokaal in de hal van het Gemeentehuis Uitgeest.