Kinderen trotseren de elementen voor het Voorleestheater bij LeesLokaal

Screenshot 2024-06-24 at 16.56.29

De weergoden namen het onderwater thema van het Voorleestheater wel heel letterlijk. Op het moment dat de kinderen op weg naar LeesLokaal gingen kwam de regen werkelijk
met bakken uit de hemel. Spartelend als vissen op het droge kwamen de kinderen binnen. De natte jassen werden aan de kapstok gehangen waarna iedereen zijn of haar plaatsje
opzocht. De ene op een LeesLokaal kussen, de ander lekker bij papa of mama op schoot.

Tineke en Marjan brachten de onderwaterwereld van Regenboog, de mooiste vis van de zee, prachtig tot leven. Geen vogelgezang ditmaal, maar heel veel bubbel- en borrelgeluiden. In combinatie met het prachtige decor en de vele mooie vissen en zeedieren waande iedereen zich direct ergens diep onder water.

De mooiste vis van allemaal was Regenboog. Zijn naam had hij te danken aan zijn vele gekleurde schubben. Regenboog was heel tevreden met zichzelf en zwom tussen het rif heen en weer. Een jonge vis kwam naar hem toe gezwommen en sprak zijn bewondering uit over zijn prachtige schubben. “Mag ik misschien een van uw schubben hebben? Dan word ik net zo mooi als u.” “Geen denken aan, maak dat je wegkomt” reageerde Regenboog
kortaf.

Verdrietig keerde de jonge vis terug naar de andere vissen. Toen die hoorden van de reactie van Regenboog besloten zij dat het tijd was om Regenboog een lesje te leren. 

Iedere keer als Regenboog een andere vis of zeedier tegenkwam keerde deze hem zijn of haar rug toe en zwom deze zonder iets te zeggen weg. Regenboog snapte er niets van en voelde zich erg ongelukkig. Hij vroeg Zeester wat te doen.

Zeester verwees hem naar Octopus die heel duidelijk was, “wees niet egoïstisch en deel een paar van je schubben met de andere vissen. Je hebt er meer dan genoeg”. 

Toen Regenboog even later de jonge vis weer tegenkwam gaf hij hem toch maar een van zijn mooiste schubben. Ook een aantal andere vissen kregen een kleurrijke schub van hem. 

Binnen de kortste keren werd Regenboog weer opgenomen in de groep en speelden zij samen verstoppertje in het rif. Ook de kinderen zwommen als echte vissen met hen mee.
Regenboog had een wijze les geleerd, “samen delen, samen spelen”.

Nadat de olifant het verhaal had uitgeblazen werden er vanzelfsprekend foto’s gemaakt met de sterren uit het verhaal. 

Met behulp van de kinderen waren de kussens, krukjes en stoelen in een mum van tijd opgeruimd en kon iedereen naar LeesLokaal voor een mooi (voor)leesboek of tekening. 

Zaterdag 6 juli is alweer de laatste voorstelling van dit schooljaar bij LeesLokaal.