Blaffende Kinderen bij LeesLokaal

Screenshot 2024-05-06 at 07.31.07

Zaterdagochtend rond 10 uur begon de hal van het Gemeentehuis Uitgeest vol te stromen. Toen de kleine wijzer op de 3 stond verwelkomde Tineke van Poppekus de kinderen en de
door hen meegebrachte ouders bij het maandelijkse voorleestheater bij LeesLokaal.

Naast heel veel kinderen uit Uitgeest en Heemskerk waren er ook twee kinderen uit Blaricum die hun meivakantie in Uitgeest doorbrachten en wel eens wilden weten wat dat
nu precies was zo’n Voorleestheater.

Marjan was helaas ziek, dus Tineke moest alle rollen zelf spelen. Omdat ook Tineke maar twee handen heeft kreeg Oma een vaste plek zodat Tineke haar handen vrij had voor Rambamboelie en de dierenarts.

Tineke begon voor te lezen over Rambamboelie, een heel lief hondje met een vrolijke blaf. Hij was, zoals iedere dag, heerlijk aan het wandelen door het park met Oma. Als zij een groepje mensen tegenkwamen dan blafte hij altijd vrolijk naar hen. Maar vandaag klonk er geen vrolijke blaf, maar een vrolijk kukel. Oma schrok zich een hoedje en ging gelijk naar de dierenarts.

Die checkte Rambamboelie en ging daarna even googelen om te kijken wat hij moest doen om het arme hondje weer aan het blaffen te krijgen. “Ik zie het al” zei hij, “hij moet een pilletje hebben”. Zo gezegd, zo gedaan. “Morgen blaft hij weer net zo vrolijk als altijd”.

De volgende dag liep Oma weer met haar hondje door het park. De kinderen riepen luidkeels “Blaf, Rambamboelie, blaf!”, maar nee hoor, ditmaal kwam er een vrolijk Miauw.

Naar de dierenarts maar. Ditmaal een drankje en hup weer naar huis. Helaas ook het drankje hielp niet. Nu siste hij weer als een slang.

Nog maar weer een keer naar de Dierenarts, Oma’s portemonnee werd steeds leger, maar Rambamboelie was haar alles waard. Met een klein spuitje moest het goedkomen. 

“Potverdriesuikerklontjes” zei de dierenarts toen Oma de volgende dag terugkwam en zei dat hij nu loeide als een koe.

Nog maar een keer googelen. “Aha, hij moet een pilletje, een drankje én een spuitje hebben”.

En ja hoor, dat was het! Toen de kinderen opnieuw “Blaf Rambamboelie, blaf!” riepen klonk daar eindelijk weer zijn vrolijk blaf.

De kinderen deden nog even een vreugdedansje voordat een door een van de kinderen meegebrachte Olifant het verhaal uitblies en de kinderen massaal boeken gingen ruilen in LeesLokaal.

Zaterdag 1 juni kan weer omcirkeld worden. Dan speelt het verhaal zich af onder water!

Wil je weten hoe dat verhaal gaat, zorg dan dat je op tijd aanwezig bent.