Sinterklaasvoorstelling Poppekus bij LeesLokaal

Sint en de pakezel

Zaterdag 2 december – De pakezel die niet lopen wilde….

Op het moment van schrijven, vrijdagochtend 24 november, zijn de pieten waarschijnlijk nog in staking omdat zij van Hoofdpiet hun schoen niet mogen zetten. Wel kon iedereen in het Sinterklaasjournaal van donderdagavond zien dat er gejuich opging in het Grote Pietenhuis toen Sinterklaas zich met de onderhandelingen ging bemoeien. 

Sinterklaas zegt altijd “Alles komt goed”, dus hopelijk is de staking al lang voorbij als jullie dit lezen.

Het boek dat Voorleestheater Poppekus zaterdag 2 december om 10.15 bij LeesLokaal in de hal van het Gemeentehuis tot leven brengt gaat natuurlijk over de Sint, maar ook over een pakezel. 

Wisten jullie dat Sinterklaas en de Pieten hulp krijgen van een pakezel bij het rondbrengen van alle cadeautjes? Dat is echt reuzehandig, omdat pakezels heel goed zijn in het dragen van héél véél pakjes!

Sinterklaas heeft nu echter een groot probleem…… De pakezel staat enorm te balken en komt niet van zijn plaats. Is hij nu ook al in staking? 

Sint en Piet proberen hem vooruit te duwen, ze houden een lekkere wortel voor zijn neus, maar helaas… de pakezel verroert zich niet!

Wat is er toch aan de hand? De ezel heeft bevroren hoeven!!! Hij staat in de sneeuw en het doet pijn.

Hij gaat écht niet met al die pakjes op zijn rug lopen. Hij wil warme hoeven!

Sinterklaas is ten einde raad. Ze hebben niet veel tijd meer en er moeten nog heel veel pakjes bij de kinderen afgeleverd worden…. Hij gaat langs bij Jonas, die voor de haard zit te wachten totSinterklaas door de schoorsteen komt. Hij schrikt zich een hoedje als Sinterklaas gewoon door de deur naar binnen komt. Sinterklaas vertelt Jonas van zijn probleem en laat Jonas daar nu eenoplossing voor hebben!

Wat zou Jonas verzinnen voor de pakezel? Hebben jullie een idee?

Na de voorstelling zullen we wat kruidnootjes uitdelen. Indien uw kind een glutenallergie heeft, kunt u ervoor kiezen om zelf iets mee te nemen.

De voorstelling begint zoals altijd om 10:15 uur, dus kom op tijd zodat je een mooi plaatsje kan vinden, en trek gerust je eigen pietenpak aan als je dat wilt.