Nieuwe serie Voorleestheater bij LeesLokaal

Koen wil een wolk

Het nieuwe schooljaar is alweer een maand geleden begonnen. Hoog tijd dus voor de aftrap van het nieuwe seizoen van het Voorleestheater Poppekus bij LeesLokaal. Tineke en Marjan hebben er weer reuze zin, en jullie vast ook!

Vanzelfsprekend heeft het verhaal dat door Marjan zal worden voorgelezen en door Tineke en Marjan gespeeld zal worden een link met het thema van de Kinderboekenweek 2023 (4 t/m 15 oktober), Bij mij thuis.

Het boek gaat over een jongetje dat graag een wolk wil hebben om mee te spelen. Hij verveelt zich en vindt zijn speelgoed niet meer zo leuk. Hij klimt op het dak en vraag aan een wolk of hij mee wil naar zijn kamer. Dat vindt de wolk goed!

Het jongetje schildert hem grijs om het te laten regenen. Het gaat zó hard regenen dat zijn kamer onder water loopt…. Komt daar nou een HAAI aanzwemmen? Dit wordt een beetje eng! Dan maar wit schilderen, dan gaat het sneeuwen… Wat een sneeuwpret! Maar het wordt ook héél erg koud. Is dit allemaal wel zo leuk?

De beer van het jongetje vindt het allemaal maar niks. Hij is toch lief? Waarom kan de jongen niet gewoon met hem spelen?

Een verhaal over fantasie, avonturen en tevreden zijn met wat je hebt. Het wordt vast weer reuzegezellig en druk in de hal van het Gemeentehuis Uitgeest. Wij leggen de LeesLokaal kussens klaar, zetten de stoelen daar keurig achter voor de papa’s en
mama’s, en zien uit naar jullie komst.

Zaterdag 7 oktober, aanvang 10:15 – kom op tijd!