Nieuwe serie Voorleestheater bij LeesLokaal

Hetty Franzani was een van de initiatiefnemers en oprichters van LeesLokaal Uitgeest.

Vanaf het eerste begin (najaar 2013), tot kort voor haar overlijden op 15 augustus jl. was Hetty een van de drijvende krachten achter de ontwikkeling van LeesLokaal tot wat het nu is:

– Een plek waar Uitgeesters, jong en oud, boeken kunnen ruilen (Je brengt een boek en neemt er een mee).
– Een plek waar de jongste kinderen van Uitgeest iedere eerste zaterdag van de maand kennis kunnen maken met de wondere wereld van de voorleesboeken via het Voorleestheater verzorgd door Theater Poppekus.
– Een plek waar, onder begeleiding van vrijwilligers van TaalLokaal, van oorsprong anderstaligen op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend in groepjes hulp krijgen in het verbeteren van hun taal- en leesvaardigheid. 

Naast haar werk voor LeesLokaal en andere organisaties maakte Hetty schilderijen. Kort voor haar overlijden heeft Hetty een van haar schilderijen, “All lives matter”, aan LeesLokaal gegeven. Tijdens de medewerkersvergadering van 4 oktober hebben we dat schilderij onthuld, en hebben we kort stilgestaan bij de betekenis van Hetty voor LeesLokaal. We zullen haar missen.

Het schilderij, dat boven de balie hangt, zal de herinnering aan haar levend houden.