Heksenkinderen en (mislukte) toverspreuken bij LeesLokaal

(zaterdag 4 november om 10:15 – hal van het Gemeentehuis)

Voorleestheater Poppekus maakte vorige maand een vliegende start van het nieuwe schooljaar en haakte daarbij perfect in op de Kinderboekenweek. Na afloop werden er weer een hoop boeken
geruild. Hopelijk heeft de plaatselijke boekhandel ook menig (voor)leesboek kunnen verkopen, want wat is er mooier dan een goedgevulde eigen boekenplank in je slaapkamer.

Aanstaande zaterdag 4 november om 10:15, daags na Halloween, is het weer tijd voor een nieuw verhaal. Misschien niet geheel toevallig leest, en speelt, Theater Poppekus een verhaal over 3 heksenkinderen. Weest niet bang, dit wordt geen eng verhaal. De heksenkinderen gaan naar het park en de vogels en eekhoorns gaan al schuilen in de bomen, omdat dit maar één ding betekent: PROBLEMEN!

Nadat ze een ijsje hebben gekocht, gaan ze naar de vijver. Daar zit een droevige Fietje, want haar bootje is omgewaaid en zal zinken.

Het oudste heksenkind zal Fietje wel even helpen en tovert haar om in een kikker, zodat ze haarbootje uit de vijver kan halen. Zo gezegd, zo gedaan. Nu wil de kikker wel weer Fietje worden…… Maar het heksenkind weet nog niet hoe hij haar terug kan toveren!!!

Hierna volgt een hilarisch verhaal met nog meer betoveringen door het middelste heksenkind. Maar ook zij weet niet hoe ze alles weer TERUG moet toveren! 

Het jongste heksenkind vindt het allemaal héél erg leuk en lacht zich helemaal slap. Maar dit kán toch niet? Kan dat jongste kind dan niet alles terugtoveren? 

Zij kent maar ÉÉN toverwoord. En als ze die uitschreeuwt…………… MAMÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!

Jullie lezen het al, het wordt weer superleuk zaterdag om 10:15 in de hal van het Gemeentehuis. 

Kom op tijd, vindt een mooi plekje en geniet van de voorstelling.

Vergeet niet je boek(en) mee te nemen om na afloop te ruilen in het LeesLokaal.